1. SØNDAG I ADVENT

Forventningens glæde: Om advent, forberedelse, tælle-ned-ting, og at det måske slet ikke ville være sjovt, hvis vi altid fik, hvad vi pegede på lige med det samme.

2. SØNDAG I ADVENT

Julens traditioner: Om juletræer, stjerner, hjerter, marcipan og alt det andet, der er kommet til at høre julen til. Og om hvad Jesus og Julemanden egentlig har med hinanden at gøre.

3. SØNDAG I ADVENT

Hvorfor vi egentlig fejrer jul i dag: Om julens betydning for os som mennesker i dag, og om at blive mindet om det vigtige, fordi vi som mennesker har det med at glemme.

4. SØNDAG I ADVENT

Fortællingen om Jesu fødsel: Om Jesu fødselsdag, om hvorfor vi får gaver, når det er Jesus, der har fødselsdag, og om noget, der er vigtigere end gaver. I dette program bliver fortællingen om Jesu fødsel desuden læst højt.

SKÆRTORSDAG

Snapper og præsten Andreas skal spise påskemåltid sammen. Snapper bliver lidt ked af det, da hun finder ud af, at et lam er blevet slået ihjel, for at de kan blive mætte, men Andreas forklarer hende, at det faktisk også er det, påsken handler om – nogen må dø for, at andre kan leve! Snapper synes det er ulækkert, da Andreas fortæller om Jesus som et brød, der går i stykker og om vin, der skal forestille Jesu blod, men endnu værre bliver det, da Snapper finder ud af, at én af Jesu venner, Judas, sladrer om ham, så der sker noget rigtig ondt.

LANGFREDAG

Da Snapper besøger kirken langfredag, er alt sort, trist og tungt. Hun har næsten ikke lyst til at høre mere af fortællingen om korsfæstelsen af Jesus. Hvorfor stikker Jesus ikke bare af, når nu han både kan helbrede syge og gå på vandet? Men Andreas har en god forklaring, og den har noget med rundbold at gøre. Sommetider må man nemlig gøre noget for andres skyld.

PÅSKEDAG

Snapper har haft en meget lang lørdag, efter om fredagen at have hørt om Jesus, der blev korsfæstet. Men da hun kommer hen i kirken til Andreas om søndagen, er der ikke længere trist og mørkt. Der er fest, farver og glæde, og Andreas er så glad og fjollet, at han begynder at bruge en påskelilje som telefon. Snapper vil gerne høre hvorfor, og hun bliver også klogere på, hvad påskeæg, små søde kyllinger og gækkebreve har at gøre med det hele.

PALMESØNDAG

Præsten Andreas sidder og leger med et tøj-æsel, da Snapper kommer forbi. Andreas leger dog ikke rigtigt, men er i stedet i gang med at forberede sig til påsken. Snapper ved godt, hvad påske er. Det er noget med små påskekyllinger, nuttede lam og æg med farver og chokolade. Hun finder dog ud af, at påsken også er en højtid, som handler om en konge på et æsel, der vinder – ikke chokoladeæg, men himlen. Og det gør han, fordi han kender hemmeligheder...

SNAPPER SYNGER MED

Snapper har fået et spørgsmål fra Mette, om der virkelig ikke sker noget spændende i kirken. Derfor er hun taget på besøg hos et børnekirkekor i Frederiksberg Kirke. Hør dem synge "Vi skal ses igen" fra Sigurd fortæller Bibelhistorier og fortælle om, hvordan det er at synge i kirkekor.

DA JESUS BLEV FØDT

Her kommer en historie, du sikkert har hørt før. Hvis ikke, kan du godt glæde dig. Det er juleevangeliet. Historien om, da Jesus blev født. Det er en af de dejligste historier i hele verden, og man kan høre den i kirken hver eneste gang, det er juleaften. Den begynder ude på landet i en lille by ...


Videoklippet er et af 24 tv-programmer fra ”Sigurd fortæller Bibelhistorier”. Snapper og Sigurd har pyntet op til jul i studiet og der er rigtigt lagt op til hygge med højtlæsning, sang og godter.

PÅSKEUGEN

Hvorfor hedder det "skærtorsdag" og "langfredag"? Og hvad var det egentlig for noget - det med, at Jesus døde på et kors? Her kommer historien om påsken - og selv om den er barsk, så hold ud, for det kan jo være, den ender godt!

SIGURD BARRETT KONCERT

Snapper og Sigurd har sammen lavet over 110 ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” koncerter i kirker, på skoler og i kulturhuse over hele landet. I dette tv-program kan du komme med til en af koncerterne. Den foregår i Nykøbing Mors kirke i Nordjylland. I programmet fortæller Sigurd bl.a. om det spændende møde med de medvirkende lokale kor-børn og om hvad det betyder for ham, at møde publikum, der bare glæder sig til at synge med på sangene.

Glæd dig. Der er høj stemning, en oplagt Sigurd, en højtråbende Snapper og et godt orkester. Og så er kirken fuldt af børn og voksne.

NÆSTEKÆRLIGHED SMAGER SÅÅÅ GODT

Snapper synes at ”næstekærlighed” er et lækkert ord, men kan ikke rigtigt forklare ordet. Det kan præsten Pia heldigvis hjælpe hende med. Snapper elsker, elsker, elsker sin mor og far, men det er ikke helt nok, fortæller Pia. Man skal faktisk også elske alle de andre. Snapper har lidt svært ved at skulle elske ham drengen i børnehaven, der altid bliver sur. Men Pia forklarer, at man godt kan elske forskellige mennesker på forskellige måder.
 
Se videoklippet og hør hvordan det er muligt for Snapper og for DIG at elske alle mennesker – også dem, du ikke er helt vild med.

SPAGHETTI I KIRKEN

Snapper er født nysgerrig, og da hun hører, at man kan få spaghetti i kirken, må hun simpelthen hen og se, hvordan det går for sig. Må man virkelig sidde inde i en kirke og spise spaghetti sammen med en præst? Det har hun ret svært ved at tro på.
 
Snapper besøger Luther Kirken og præsten Andreas, hvor hun sammen med en masse børn og forældre hører bibelhistorien om Jonas og hvalen og synger Sigurds sang om Jonas. Bagefter spiser hun en masse spaghetti sammen med blandt andet Asta og Mona.

VERDENS BEDSTE BAD

Snapper er på besøg hos præsten Pia i hendes kirke og vil gerne vide, hvorfor små børn skal dyppes i et fuglebad. Det, Snapper mener, er selvfølgelig, hvorfor små børn skal døbes – ikke dyppes - og mon ikke det fuglebad, hun taler om, er døbefonden? Det kan altså godt være en udfordring at holde styr på alle de mærkelige og svære ord, som voksne bruger i kirken.

Heldigvis har Pia styr på det hele og kan forklare tingenes rette sammenhæng for Snapper. Se videoklippet sammen med dit barn og snak om, hvordan det gik for sig, den dag som han/hun blev døbt.

SNAPPER BE'R EN LILLE BØN

I Snapperklubbens brevkasse er Snapper blevet spurgt om, hvordan man be'r en bøn til Gud. Hun må bede præsten Pia om hjælp, fordi hun er ikke selv heeelt sikker på hvordan det gøres, sådan helt rigtigt. Pia viser også Snapper, hvordan man folder hænderne og lærer hende at bede fadervor. Snapper har sunget fadervor-sangen med Sigurd mange gange, men at sige den er noget helt nyt – og lidt svært med de mange svære voksenord.

SNAPPER KLOKKER I TÅRNET

Snapper er på besøg hos præsten Finn i Ågerup Kirke, da det pludselig begynder at bimle og bamle voldsomt. I jagten på at finde ud af, hvor al larmen kommer fra, må Snapper højt oppe i kirketårnet. Men da hun når helt op for enden af de mange og stejle trapper, forsvinder lyden pludselig. Kan Finn mon hjælpe Snapper med at løse mysteriet? Det bliver måske svært at finde ud af, for Finn er også forsvundet.

MÅ MAN MALE PÅ KIRKEN?

I Ågerup Kirke har nogen malet billeder af Jesusbarnet, Maria, Josef og de hellige tre konger på kirkens vægge og loft. Snapper vil også gerne male klatmalerier i kirken. Men præsten Finn fortæller hende, at kalkmalerierne (ikke klatmalerierne) er over 500 år gamle og er en slags tegneserie som folk i gamle dage kunne hygge sig med under gudstjenesten, hvis deres præst var lidt for kedelig. Så selvom Snapper er rigtig godt til at male, så må hun nok hellere male i en malerbog i stedet for i kirken.

MED ALTER OG ALTAN

Tag med Snapper rundt i den flotte Ågerup kirke, hvor der er plads til alle - både Gud, mennesker og tøjdyr.

Snapper lærer at altanen faktisk hedder en prædikestol, og Finn fortæller hvorfor nadveren hedder et himmelsk måltid, selv om Snapper ikke synes det smager helt så himmelsk.

EN TIP-TIP-TIP-GAMMEL KIRKE

Snapper er taget på besøg hos Finn i Ågerup kirke, der er 850 år gammel. Hvis det var en i Snappers familie, der havde bygget den, så ville det være hendes tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-tip-oldefar. 

I al den tid har det været et hus, hvor Gud og mennesker kunne mødes - på stor og små dage.

DEN FØRSTE DÅB

Måske har du prøvet at være til barnedåb. Men hvad vil det egentlig sige at døbe et barn? Og hvem fandt på det der med at hælde vand i hovedet på de små børn? Hør Sigurd fortælle om en meget pudsig og mærkelig mand, der hed Johannes Døberen. Han var faktisk fætter til Jesus ...

Videoklippet er et af 24 tv-programmer fra ”Sigurd fortæller Bibelhistorier”. Snapper har lige været i kirke og set et barn blive ”dyppet” og nu har hun fundet nogle af sine legedyr frem for at dyppe dem sammen med Sigurd.