Aktiviteter

Skab en god dåbstradition med lys og løjer

Kender I det, når det er en helt særlig dag? Sådan en dag, som ikke er ligesom alle de andre. Som man glæder sig til flere dage i forvejen, så man kan mærke det helt ned i maven. Som fødselsdag. Og juleaften. Og dåbsdag. Få ideer til, hvordan I holder en helt fantastisk dåbsdag for jeres barn - måske med lys og løjer.

> LÆS MERE

Hvad skal jeg gi’ i dåbsgave?

Der er ingen specielle regler for, hvad en dåbsgave skal være. Det kan være legetøj, en bog, et smykke eller noget helt fjerde. Mangler du inspiration, så har vi fundet et par favoritter.

> LÆS MERE

Engle af tefiltre

Lav smukke engle af simple materialer. Tefiltre, ståltråd og hasselnødder - og så er du i gang.

> LÆS MERE

5 gode gaveideer – fra dåbsbarnet til en anden

Dåbsdagen behøver ikke bare være en dag, hvor dåbsbarnet får gaver. Det kan også være en god anledning til at gi’ en gave, og tale om, at glæden bliver dobbelt så stor, hvis man deler den med andre.

> LÆS MERE

Både børn og blomster gror

Om foråret når det hele pibler frem, er det fantastisk at gå i haven med børn. At se deres begejstring når blomster og planter for hver dag er vokset et lille stykke. Gør det til en tradition, at I hvert år på dåbsdagen besøger en planteskole, udvælger nogle blomsterfrø og sår dem i haven eller i en krukke på altanen.

> LÆS MERE

Tænd et lys

I nogle kirker får man ved dåben et dåbslys. Man bliver opfordret til at tænde det hvert år på dåbsdagen. Har man ikke fået et af kirken, kan man selvfølgelig selv købe et.

> LÆS MERE

En hilsen i postkassen

Et rigtigt vaskeægte brev. Det er ikke så tit den slags dumper ned i postkassen længere. Det gør det det bare endnu mere særligt, når der så endelig kommer et håndskrevet et af slagsen. Er du fadder eller bedsteforælder til et barn, så gør det til en tradition at sende et brev eller et postkort på dåbsdagen.

> LÆS MERE