5 gode gaveideer – fra dåbsbarnet til en anden

Dåbsdagen behøver ikke bare være en dag, hvor dåbsbarnet får gaver. Det kan også være en god anledning til at gi’ en gave, og tale om, at glæden bliver dobbelt så stor, hvis man deler den med andre. Det med gode gerninger kan godt virke lidt ”old school”, men det er nu ikke helt tosset. I kunne for eksempel:

  1. Rydde ud i legetøjet og sammen aflevere det i en genbrugsbutik. Husk at få ekspedienten til at fortælle lidt om, hvad der bliver af legetøjet og hvad pengene går til.
  2. Skrive små sedler eller post-its med opmuntrende hilsner og efterlad dem på steder, hvor andre finder dem. For eksempel i biblioteksbøger, i frakkelommer eller i madkasser. Ville du ikke selv blive glad, hvis du fandt en lille seddel, hvorpå der stod ”Du er fantastisk”, ”I dag bliver en god dag” eller ”Et smil til dig”? Husk at gøre det i smug, så ingen opdager dig.
  3. Bage en kæmpe bunke småkager og give dem til folk, der trænger til en lille opmuntring. Bor der en ældre dame i nabolaget? Eller kender I en der er syg? Er I friske på en udfordring, kan I også dele dem ud i parken til tilfældigt forbipasserende eller de hjemløse, der holder til der.
  4. Overraske nogen I kender med en lille buket blomster, en ballon eller en pose slik. Læg gaven på trappetrinnet, ring på og løb! Fidusen er, at modtageren ikke må vide, at det er jer, der har givet gaven. Det kan hurtigt blive en sjov sport at undgå at blive opdaget.
  5. Skrive små kridtbeskeder på fortovet. Skriv en hilsen til dem, der bor i huset eller til tilfældigt forbipasserende. Mon ikke ”fantastiske Finn” eller ”supersøde Sofie” vil blive glade for, at se deres navn på fortovet næste gang de går ud? I kan også skrive mere generelle hilsner, som for eksempel ”Ha’ en god dag” eller ”God tur”.